• Alergiile animalelor de companie

  La ce poate fi sensibil un caine in ziua de azi? De exemplu, la praful de acarieni, polen si la spori de ciuperca. Animalele crescute intr-un anumit mediu, cele tratate cu antibiotice si cele care consuma conserve si hrana speciala sunt predispuse la alergii. Simptome acestora apar cel mai des la caini. Simptome: mucoasa ochiului devine rosie si se inflameaza, li se infunda nasul, iar respiratia devine suieratoare, astmatica. Pe suprafata pielii pot aparea puncte si pete de dimensiuni mai mari, care dau o senzatie de mancarime. Animalele suspecte de alergie trebuie tratate imediat deoarece, fara tratament, starea lor se poate inrautati. Inflamarea mucoaselor poate fi fatala. Daca nu se stie la ce este alergic animalul, atunci trebuie facut un test; apoi dupa ce s-a depistat cauza alergiei, trebuie evitati factorii care provoaca alergia.

  Citeste mai mult →
 • Ingrijirea urechilor la animalele de companie

  Indicatorii pentru o ureche sanatoasa sunt: lipsa mirosurilor neplacute, o ureche curata, culoare roz-pal si cu o acumulare minima de cerumen. Simptome comune afectiunilor auriculare: -miros neplacut -scarpinatul si scuturatul capului in mod excesiv -sensibilitate la atingere -secretii de culoare neagra sau galbena urat mirositoare -inflamatia canalului auricular sau al pavilionului -pierderi de echilibru, dezorientare Urechile mari sunt mai supuse riscului de infectie deoarece ele pastreaza umezeala si nu permit aerului sa patrunda astfel incat sa usuce in mod natural zona interioara. Aceasta situatie este una favorabila, asadar, pentru dezvoltarea bacteriilor si pentru acumularea de cerumen , care produce astfel un teren propice pentru microbi.

  Citeste mai mult →
 • Stomatologia animalelor de companie

  Societatea Americana de Stomatologie Veterinara recomanda o curatire completa a dentitiei animalelor de companie la fiecare 6 luni, exact asa cum medicii stomatologi ne recomanda noua, oamenilor. Practic, trebuie sa ne imaginam ce s-ar intampla cu dintii nostri daca intre vizitele la stomatolog nu i-am spala deloc si o sa avem aceeasi senzatie pe care o au animalele noastre de companie, mai cu seama ca cea mai mare parte dintre acestea nu au fost duse niciodata la veterinar pentru un control stomatologic. Dentitia permanenta Dentitia permanenta la caine : 3I, 1C, 4P, 2M Dentitia permanenta la pisica: 3I, 1C, 2P, 2M

  Citeste mai mult →