FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.
FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.
Strada Ștefan Tomșa 4 Suceava 720046
© Fanvet 2022, Toate drepturile rezervate.
Detartrajul cu ultrasunete este o metoda noua de curatare a dintilor fara a cauza durere.
Pentru animalele de companie, detartrarea dintilor este o tortura, cavitatea bucala fiind o zona foarte sensibila.
Inainte de introducerea ultrasunetelor, curatarea dintilor se facea manual, cu diverse instrumente care puteau rani dintii.
Placa bacteriana reprezinta principala cauza a aparitiei cariilor si afectiunilor paradontale. Tartrul reprezinta placa bacteriana mineralizata. Aparitia tartrului este favorizata de numerosi factori printre care si lipsa unei igiene orale corecte. Bacteriile care se acumuleaza sub gingie produc enzime, care distrug dintele. Pentru a evita aparitia bolilor paradontale este necesara indepartarea tartrului.
Detartrajul cu ultrasunete indeparteaza tartrul de pe dinti si de sub gingii. Reduce numarul bacateriilor, prevenind astfel aparitia bolilor paradontale. Acest tip de detartraj se realizeaza cu ajutorul unui aparat cu ultrasunete. Acest aparat are forma unei baghete cu un varf care produce vibratii ultrasonice.
Actiunea ultrasonica este completata de actiunea de curatare a apei, care indeparteaza reziduurile.
Atunci cand este indreptat catre suprafata dintelui, varful aparatului produce vibratii care sparg tartrul si placa bacteriana.
Aceste vibratii ultrasonice sunt utile si pentru indepartarea calculilor dentari. Apa curata apoi dintii si cavitatea bucala, indepartand toate sedimentele.
In timpul detartrajului animalele de companie sunt sedate pentru a nu simti vibratiile produse de aparat, insa dintii vor deveni mult mai curati.
Detartrajul cu ultrasunete nu afecteaza structura dintelui, precum in cazul detartrajului manual.
Pentru animalele de companie cu afectiuni gingivale, detartrajul cu ultrasunete este una dintre cele mai bune solutii pentru curatarea profesionala a dintilor. Prin folosirea aparatului cu ultrasunete, medicul veterinar poate ajunge in zone mai putin accesibile, indepartand cu succes tartrul si depunerile de bacterii, fara a vatama dintele.
Animalele de companie cu afectiuni gingivale se confrunta cu numeroase probleme.
Dintii sunt mai slabiti, iar gingia nu le ofera siguranta de care au nevoie.
Prin detartrajul cu ultrasunete dintele nu suporta nicio presiune, ramanand astfel intact.