Despre noi

FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.

Informatii de contact

© Fanvet 2022, Toate drepturile rezervate.

Awesome Image

Vaccinare

Și microcipare

Vanccinare și microcipare

Există diferite boli infectioase care se pot dovedi fatale la catei si pisoi, dacă acestia nu sunt vaccinati adecvat. Mulți proprietari de animale de companie simt durerea pierderii unui animal de companie nevaccinat, acestia fiind susceptibili la boli fatale cum ar fi parvovirusul canin si virusul leucemiei feline.

Schema de vaccinare a cateilor este prezentata proprietarului la prima vizita medicala.Cateii, de obicei, au nevoie de vizite medical-veterinare de cel puțin patru ori în primul an.

Awesome Image
Awesome Image

Este important să urmariti starea generala a catelului mai ales pe parcursul perioadei de vaccinare. Bolile care apar atunci cand aceste vaccinuri nu sunt facute pentru a proteja animalele de companie, permit trecerea cu ușurință a virusului de la animal la animal. Animalele de companie nevaccinate reprezintă un risc atat pentru ele cat și pentru celelalte animale de companie din jurul lor. Animale de companie bolnave pot “imprastia” virusuri si bacterii în zone publice , precum parcul, cauzând alte imbolnaviri in randul animalelor. Astfel, pentru a-ti proteja catelusul sau pisica ta de diferite boli infectioase trebuie urmat îndeaproape programul de vaccinare stabilit de către medical veterinar impreuna cu dumneavoastră.

Schema de vaccinare a pisicii diferă ușor de cea de la câini. Pisicile sunt afectate de boli infectioase diferite de cele ale câinilor, care pot trece rapid de la pisica la pisica atunci când acestea nu au fost vaccinate. Cei mai multi medici veterinari va vor explica că beneficiile depășesc cu mult riscurile , atunci când pisica urmeaza programul de vaccinare. Pisicile care sunt, de obicei, ținute în interior vor trebui să fie în continuare vaccinate la timp.

Cateii si pisicile sunt protejati impotriva multor boli infectioase de anticorpii prezenti in laptele mamei (colostru) pe care il primesc inca din primele ore de viata. Protectia oferita de anticorpii specifici materni dureaza in jur de 2-3 luni. Acesta este motivul pentru care programul de vaccinare incepe in jurul varstei de 5-6 saptamani la catei si 7-8 saptamani la pisici cu prima injectie, ulterior stabilindu-se urmatoarele date de vaccinare. Multi oameni sunt de parere ca daca isi vaccineaza cainii si pisicile cand sunt mici, imunitatea data de vaccin ii va proteja tot restul vietii. Din nefericire acest lucru este total neadevarat. Mentinerea protectiei se face prin vaccinarea de rapel la intervale de timp regulate. Revaccinarea stimuleaza raspunsul imunitar astfel incat perioada de protectie sa se mentina. In lipsa acestor vaccinuri, sistemul iminitar al cainelui d-voastra nu este capabil sa-l apere de boli grave, adesea fatale. Programul de vaccinare va fi adaptat pentru fiecare animal de catre medicul veterinar, in functie de modul de viata si riscul la boli la care este expus animalul de companie.

Medicii de la Clinica Fanvet iau în considerare întotdeauna stilul tău de viață și numărul de animale de companie din casa ta înainte de a crea programul de vaccinare a animalului tau de companie . Animale de companie în vârstă au nevoie de controale actualizate în fiecare an.