Despre noi

FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.

Informatii de contact

© Fanvet 2022, Toate drepturile rezervate.

Awesome Image

Servicii Ortopedice

Ortopedie Veterinară Suceava

Animalele de companie sunt la fel de predispuse la afectiuni ortopedice ca si proprietarii.Afectiunile ortopedice pot avea diverse cauze, predispozante sau favorizante, precum:

  • - vârstă;
  • - predispoziție genetică;
  • - trauma;
  • - infecții.
Awesome Image
Awesome Image

Artrita este o sursa frecventa de durere.

Afectiunea ortopedica este intalnita o data cu inaintarea in varsta, desi sunt incriminati si factori genetici care pot contribui la aparitia precoce a artritei.

Unele afectiuni infectioase, cum ar fi boala Lyme, sunt de asemenea cauze comune.

Tratamentele ortopedice abordeaza doua directii:

1- tratarea cauzei cât mai eficient posibil

2 -minimizarea durerii și maximizarea mobilității.

Displazia de sold este una dintre cele mai comune afecțiuni ortopedice, afectând atât cainii cat si pisicile.

Displazia de sold reprezinta o dezvoltare anormala a articulatiei coxo-femurale, frecventa in special la cainii din rasele mari, caracterizata prin laxitate exagerata (mobilitate crescuta) a articulatiei, asociata cu procese degenerative.

Factorii care duc la aparitia afectiunii sunt variati: cresterea foarte rapida, miscarea excesiva, nutritia dezechilibrata, precum si, intr-o foarte mare masura, statusul ereditar.

Semnele clinice variaza de la un individ la altul si nu sunt intotdeauna in concordanta cu modificarile evidentiate radiologic.

Schiopaturile, care de multe ori sunt accentuate dupa efort, salturile "ca iepurele" sunt cele mai comune manifestari. La flexia si extensia completa a membrelor posteriore pot aparea zgomote de crepitatie (zgomot patologic repetat, produs de ciocnirea a doua oase fracturate) si manifestari de durere.

Odata diagnosticata boala, tratamentul va varia în funcție de severitatea simptomelor și starea de sănătate a animalului de companie . Tratamentele ambulatorii, de obicei, includ terapie fizica si medicamentoasa cu medicamente antiinflamatorii. Chirurgia se poate face în cazurile mai severe sau in cazurile clinice aparute si depistate intr-o forma timpurie.

Oferim diagnostice și tratamente concepute pentru a reduce durerea și a face tot posibilul pentru a repara problemele.

Interventii de ortopedie sunt:

  • - Operatia pe ligamente incrucisate;
  • - Remedierea fracturilor cu fixatori interni si externi;
  • - Displazia de sold – cu rezectie de cap femural;
  • - Repararea deformarilor de crestere.