Despre noi

FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.

Informatii de contact

© Fanvet 2022, Toate drepturile rezervate.

Awesome Image

Deparazitare

Internă și externă

Deparazitarea

Există mai multi paraziti comuni care pot ajunge pe corpul si in corpul catelului si al pisicii. Puricii, căpușele și țânțarii sunt printre cei mai comuni paraziți externi care afectează animalele de companie. Infestarea cu paraziti externi poate cauza mai mult decat o mancarime suparatoare. Unii paraziti cum ar fi puricii sau capusele pot tramsmite animalului d-voastra boli infectioase.
Awesome Image
Awesome Image

Din fericire, acum exista tratamente antiparazitare eficiente si sigure care pot fi folosite pe termen lung si in mod regulat pentru protectia animalului d-voastra de companie. In cazul in care detineti mai multe animale, se recomanda tratarea tuturor impotriva parazitilor externi cu produse specifice fiecarei specii. In anumite cazuri poate fi necesar sa dezinfectati si mediul in care traiesc animalele pentru evitarea recidivei.

Medicul veterinar va poate ajuta sa gasiti cea mai eficienta cale de a va scapa animalul de companie de parazitii externi.

PREVENIREA VIERMILOR CARDIACI,CAPUSELOR SI PURICILOR

"O uncie de prevenire valoreaza cat o jumătate de kilogram de vindecare" Benjamin Franklin. Animalele de companie sănătoase sunt animale fericite, și prevenirea paraziților este importanta pentru a păstra bunastarea cateilor si pisicilor. Într-o lume plină cu dăunători cum ar fi: purici, căpușe și paraziți interni, actiunea de prevenire ar putea părea descurajantă. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni disponibile potrivite nevoilor animalelor de companie și proprietarilor lor. Clinica veterinara Fanvet poate ajuta in luarea deciziei și explicarea beneficiilor fiecarei opțiuni. Problemele cu puricii si căpușele sunt frecvente, dar, ele pot fi prevenite. Puricii și căpușele, pe langa faptul ca genereaza disconfort și mâncărime, pot transmite, de asemenea, mai multe boli grave (Babesioza, boala Lyme), care pot infecta animalele de companie printr-o singură mușcătură.

Atunci când se suspicioneaza o infestare cu purici, paduchi sau capuse trebui facuta pe langa deparazitarea externa a animalului si dezinsectia mediului in care traieste acesta. Medicii veterinary ai cinicii Fanvet va pot oferi sfaturi cu privire la cea mai bună tehnică pentru indepartarea capuselor,dar ,mai important, va pot sugera un regim preventiv pentru a ține capusele departe. Un alt pericol il reprezinta Țânțarul plictisitor care este vector de transport în ciclul de viață al unui parazit cardiac mortal cunoscut sub numele de dirofilarioza.

Larvele viermilor cardiaci intra in fluxul sanguin al animalului printr- o muscatura de tantar si cresc în inima animalului, cauzând inflamație, durere și blocaj, iar atunci când nu sunt controlate, ucid animalul gazdă.

Viermii cardiaci sunt mult mai frecventi la câini decât la pisici, insa parazitoza este mai letala la o pisică infestată. Păstrarea animalelor de companie fericite și sănătoase este un obiectiv comun. Clinica Fanvet dispune de numeroase optiuni de prevenire si tratare a infestatiilor parazitare.